Boxele Atmos instalare: incastrabile sau cu incinta inchisa

Scris de: Bogdan Stefanescu In: Home Cinema La: favorite Aprecieri: 522

 Boxe Atmos: incastrabile sau pe/la tavan (cu incinta inchisa)


Boxele incastrabile arata bine si se integreaza bine in tavanul tau, asa ca de ce ai opta pentru boxa pe sau la tavan?



 
PRO - Boxe cu incinta inchisa

Performante mai bune la frecventele medii-bas

Acest lucru se datoreaza faptului ca majoritatea boxelor incastrabile sunt cu spate deschis si, odata montate in tavan, nu va crea cantitatea de bas pe care o poate creea una cu incinta inchisa. Chiar si modelele de boxe incastrabile pot acorda prioritate unei carcase de mica adancime fata de o incinta optima. Cu un setup cu boxe pe sau la tavan scena acustica este mai adanca, mai larga si parca cumva mai inalta.
 

Dinamica crescuta

Modelele de boxe inchise permit un „container” mai rigid si mai inert in jurul woofer-ului. Acest lucru reduce vibratiile si rezonante, permitand boxei sa produca un sunet mai curat pe tot spectrul de frecvente. Rezultatul este unul cu mai multe detalii care ajung la urechile ascultatorului si o experienta generala de fidelitate mai mare.

 

SPL mai mare

Boxele incastrabile tind sa amestece sunetul datorita designului lor in mare parte deschis. Majoritatea boxelor cu incinta inchisa sunt proiectate sa isi exploateze la maxim volumul si sa nu aiba scurgeri sonore. In acest fel, veti obtine tot sunetul care emis de la woofer/e si tweeter si este mai usor pentru acestea sa tina pasul din punct de vedere al sonoritatii cu boxele mai mari de la nivelul urechilor.

 

Mai ușor de poziționat și repoziționat

Pozitionarea perfecta este un joc al incercarilor si al erorilor. Este foarte rar sa obtineti pozitia optima a boxei din prima incercare. Mai tarziu, daca pozitia principala de ascultare trebuie sa se schimbe  dintr-un motiv oarecare, toate pozitiile boxelor ar trebui ajustate pentru un sunet optim. Boxele montate pe/la tavan sunt mult mai usor de repozitionat.

PRO - Boxe incastrabile

Un aspect mult mai aerisit si mai curat al intregului ansamblu.

in ceilling Atmos

on wall Atmos

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata January February March April May June July August September October November December

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Sau Reset password