Film la Mall sau Cinema la Tine Acasa?

Scris de: Bogdan Stefanescu In: Home Cinema La: favorite Aprecieri: 3027

Hotaram ca filmul care tocmai a aparut in program la mall trebuie sa il vedem neaparat, ne plac actorii, ne place regizorul sau subiectul si credem ca viata noastra nu are rost, valoare si substanta fara "experienta" unui film la mall.

Luam consoarta, nu mai spun ca o asteptam sa arate bine din punctul ei de vedere - de parca o vede cineva in bezna din timpul filmului si o va critica drastic ca rujul de buze este nu tocmai bine asortat cu bluza, pantalonii si nuanta din jurul ochilor- ne urcam in masina si plecam spre mall. Urmeaza cam o ora, daca nu chiar doua, prin minunatul trafic bucurestean dupa care ajungi, in final, la casa de bilete. Constati, o data in plus, chiar cu surprindere, ca rezervarea biletelor din locul dorit in sala, facuta on-line, nu a fost procesata de catre sistemul lor, drept pentru care chiar trebuie sa stai la coada sa iti cumperi biletele si prinzi niste locuri ..... "absolut minunate".

Intri in sala, gasesti minunatele locurile si te asezi. Constati ca fix in fata ta sta "Ghita Muresan" (scuze domnule Muresan) si vei avea deosebita placere sa vezi doar o jumatate din ecran si asta in cazul in care domnia sa nu amorteste si brusc hotaraste sa isi dezmorteasca oasele de la pozitia, si asa chinuita in care sta, si decide sa se indrepte putin si nu mai vezi aproape nimic. Lasa ca nu este nimic, bine ca iubita vede ca si asa are cu douazeci de centrimetri mai putin si daca statea ala in fata ei chiar se rupeau cerurile si aflai ca nici bilete la film nu esti in stare sa cumperi si i-ai stricat seara si multe altele pe care chiar nu doreai sa le afli despre tine chiar in momentul acela. Lasa-le si pe astea, zic in mintea mea, ca macar stiu engleza bine si cu ceea ce vad plus ceea ce aud, macar imi fac o idee despre ce si-a dorit artistul in capodopera cinematografica pe care a transpus-o pe pelicula.

Gresit!! ...... si incepuse atat de bine totul……. Imediat dupa inceperea filmului incepe lumea sa manace floricele sau nachos si sa bea suc cu toata cohorta de sunete ce insotesc procesul, de spui ca nu au mancat nimic de patru zile. In plus de masa servita in oras de proaspetii tai vecini, mai incep sa sune o mie de telefoane si sa se auda inca o mie de notificari, noua ne place sa avem multe aplicatii pe telefon, de parca meniul unui telefon nu are FIX in doua atingeri de ecran acces la setarea mod silentios. Peste toate astea, daca mai era nevoie, se confirma ca fiind o natie de comentatori, nici acestea, comentariile ca despre ele facem vorbire, nu intarzie sa apara! Uite asa constati ca pe langa ca au venit la film nemancati, au venit si nevorbiti!

Cam asa se alege praful de un film vazut la mall. Nu doar de un film la mall ci si de o seara cu consoarta …… si era asa de aranjata, Doamne! Poate am exagerat putin sau poate am exagerat mai mult dar sa stam stramb si sa judecam drept, de cate ori nu ati patit ceva asemanator daca nu chiar mai rau?

Camera dedicata pentru Home Cinema
Camera dedicata pentru Home Cinema

In conditiile ante-mentionate, ma intreb eu, de ce nu am vedea filmul acasa, de ce sa nu iti faci un Cinema La Tine Acasa? Automat inlaturam cu un minim de efort tot deranjul, fardat consoarta, drum spre mall, coada la bilete, floricele si nachos, pe domnul Ghita Muresan (scuze din nou), telefoanele si comentatorii. Telefonul ei poate totusi sa sune oricand pentru ca avem buton “pause” pe telecomanda si ne vom desfata cu o discutie cu cea mai buna prietena a ei, a consoartei draga cititorule, despre ce a spus azi Gigica in birou. Nu ar fi o problema, ca evitam cu gratie cu un drum pana la frigider de unde luam o bere si sa ne facem un sandwich (avantajul este ca nu sunt in oras deci ca pot sa beau o bere)

Sufragerie adaptata pentru Home Cinema
Sufragerie adaptata pentru Home Cinema

Noi stim ca fara sa te fortezi foarte mult poti sa vezi un film in conditii de imagine si sunet NET superioare celor de la mall, in propria sufragerie sau propriul cinema de acasa, daca stai la casa si dispui de putin spatiu in plus, adica o camera. Nu intru acum in detaliile tehnice si financiare, dar poti face experienta vizionarii unui film sa fie absolut senzationala chiar in confortul casei tale.

Tine doar de tine sa te hotarasti si sa pui mana pe telefon, sa ne suni sau sa ne dau un e-mail, prin care sa ne spui ce iti doresti si noi vom transpune in realitate dorinta ta. De gasit ne gasesti aici.

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata January February March April May June July August September October November December

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Sau Reset password