10 moduri in care iti poti transforma casa intr-una smart

Scris de: Bogdan Stefanescu In: Home Cinema La: favorite Aprecieri: 965

10 moduri in care iti poti transforma casa intr-una smart

Pe masura ce tehnologia continua sa evolueze, la fel se intampla si cu numarul tot mai mare de optiuni pentru cei ce vor sa isi modernizeze casa. Daca sunteti in cautare de idei privind un upgrade al casei voastre, iata 10 dintre ele care, credem noi, va pot usura si infrumuseta viata, mai ales acum cand vrem sau nu, trebuie sa stam mai mult in casa.

1. Adaugati activarea vocala pentru cateva dintre activitatile extrem de obisnuite. Lumini sau muzica instant in momentul in care intri intr-o incapere? Un sistem de activare vocala ar fi una dintre solutii.

voice activated lights

2. Monitorizati temperatura interioara a casei. De la termostate cu temperatura prestabilita pana la cele ce pot fi monitorizate de la distanta cu ajutorul unui smartphone, sunt disponibile o multitudine de optiuni. Iata cateva cinci dintre avantaje:

  • poti face astfel incat sa ai control si activare vocala a intregului sistem,
  • poti ajusta temperatura chiar daca nu esti acasa,
  • poti crea diverse scenarii (pornit/oprit, pe sezoane si pentru vacanta) cu ajutorul Google Home,
  • poti controla totul cu ajutorul unui device smart,
  • se pot creea diverse alerte pentru diverse cazuri.

smart hvac

3. O foarte buna ideea ar fi integrarea unei platforme de automatizare pentru locuinte. Printre cele mai cunoscute ar fi Savant, Crestron, Lutron si nu in ultimul rand Control4.

Control4

4. Intotdeauna incercati cumpararea unui produs care are si o aplicatie on-line ce poate fi accesata de pe telefon. Nu este necesar sa fiti prezent pentru ca ceva sa se poata intampla, pe scurt, obtineti aplicatia!

smart app

5. Daca tot este sa investim, cresteti calitatea design-ului din propria locuinta si faceti astfel incat acesta sa creasca cu ajutorul unor perdele si draperii automate de cea mai buna calitate.

6. Un lucru foarte interesant ar fi realizarea unui mic cinematograf privat. Asa numitele Home-Theater sunt mai populare ca niciodata si mai toti producatorii de echipamente ce intra in componenta unuia le creeaza sa poata fi conectate la un sistem inteligent de management al locuintei. Acest fapt face ca experienta vizionarii unui film in confortul propriei locuinte, nu doar sa fie una de exceptie dar si extrem de facila folosind o singura telecomanda pentru toate echipamentele.

Control4 Cinema La Tine Acasa

7. Folositi camere video! Cautati modalitati de a va monitoriza locuinta de la distanta? Cu ajutorul unui sistem de supraveghere cu camere video puteti avea controlul deplin asupra a cine vine si cine pleaca din locuita dumneavoastra si asta fiind oriunde in lume. Acest sistem de supraveghere poate fi integrat la randul lui intr-un sistem de alarma care si el este integrat in unul de automatizare a locuintei .

video camera

8. Integrati sistemul de alarma intr-o platforma cu acces la distanta. De la posibilitatea de a debloca usile de la distanta pana la oprirea sau pornirea unei alarme de pe telefonul mobil, tehnologia face mai usoara decat oricand conectarea la casa ta.

iala inteligenta

9. Scalati sistemul! Multe sisteme de automatizare de locuinte permit utilizatorului sa il scaleze atat in sens crescator cat si in sens descrescator in functie de nevoile acestuia. Vedeti ce aveti nevoie si adaugati noi facilitati sistemului dumneavoastra.

10. Folositi o telecomanda inteligenta. Multe companii permit proprietarilor sa acceseze sistemul de securitate, sa dimeze luminile, sa porneasca televizorul sau muzica, sa ridice sau sa coboare draperiile si multe altele cu usurinta si functionalitatea unei singure telecomenzi.

telecomanda inteligenta

Spune-ne tu cu ce vei incepe smart accesorizarea locuintei tale?

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata January February March April May June July August September October November December

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Sau Reset password