Scurt ghid despre ecranul corect pentru vizionat filme acasa

Scris de: Bogdan Stefanescu In: Home Cinema La: favorite Aprecieri: 1621

Gandeste-te la toate filmele pe care l-ai vazut, simtit si experimentat in cinematografele comerciale la Mall in toata viata ta. Acum gandeste-te de ce ar trebui sa le vezi acasa ingramatite pe un ecran de televizor, cu o bara neagra sus si o bara neagra jos? Crezi ca regizorul, producatorii si actorii pentru asta s-au mulcit atatea luni? Nu crezi ca ar fi mult mai bine sa ai o camera dedicata pentru asta?

De peste 50 de ani regizorii filmeaza circa 80% dintre cele mai populare filme in formatul Ultra Wide 2.4:1 pentru a fi vizionate pe acest tip de ecrane ce echipeaza salile de cinematograf. Acest format este mai lat decat formatul 16:9 (1.78:1) al televizoarelor moderne si al majoritatii proiectoarelor. Asta inseamna ca pe un ecran 16:9 vom viziona filmul inghesuit intre cele doua bare negre sus si jos. In acest mod pierdem milioane de pixeli care ar trebui sa fie pe ecran, pierdem din calitate si pierdem performanta din ceea ce ar trebui sa vedem. Acum, aici si astazi aveti de ales.

4K Ultra Wide este noul standard al industriei pentru a livra continut performant 4K, in camere dedicate home theater, folosint cele mai performante proiectoare cu procesare anamorfica interna sau folosint lentile anamorfice externe pe care le putem monta proiectoarelor ce permit aceasta. Si toate astea pentru a avea un plus de aproape 1.7 milioane pixeli fata de cinematografele comerciale pe ecran si de a viziona filmele in acest format asa cum au fost ele gandite cand au fost realizate.

Chiar asa este! Formatul anamorfic 4K Ultra Wide experimentat in propria camera dedicata este net superior fata de ceea ce vedem intr-o sala de cinematograf obisnuita. In plus poti viziona orice iti doresti (chiar continut difuzat de posturile TV clasice) asa cum vrei sa il vezi totul apasand pe un singur buton.

Va indemnam sa programati o vizita la noi in showroom ca sa traiti o experienta memorabila. Nu exista o cale mai simpla ca sa aveti o experienta cinematografica memorabila in confortul propriei locuinte.





Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata January February March April May June July August September October November December

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Sau Reset password