CD/SACD player Marantz SA-10

39.998,99 RON
cu TVA

SACD/CD player cu DAC USB si intrari digitale

SACD-M3 un nou mecanism de transport pentru CD, SACD si alte formate

Redare fisiere audio HD de pe un disc DVD

Intrare USB pentru fisiere hi-res PCM / DXD 3884kHz/32bit si DSD 11.2MHz

Intrarile digitale si cea USB sunt izolate pentru a nu fi influentate de alte surse conectate

Tehnologie Marantz Music Mastering pentru filtrare si upsampling la nivel audio DSD

Convertor digital-analog custom-made, ce asigura prin tehnologia Marantz Musical Mastering conversia la nivel de 1 bit din DSD in analog.

Etaj de iesire analog de exceptie, dotat cu Marantz HDAM

Culoare
Cantitate
Nu sunt suficiente produse in stoc

Sursa de alimentare generoasa bazata pe un transformator toroidal

Noul Marantz SA-10 este cel mai nou model in gama de playere high-end si se bazeaza pe vasta experinta dobandita de Marantz in acest domeniu timp de mai bine de 30 de ani. Pornind din 1983 cu modelul CD-63, primul CD player configurat pentru performante high-end, si pana in prezent. SA-10 este proiectat sa stabileaca noi standarde si sa devina o componenta de referinta in domeniul audio digital, fie ca muzica este redata de pe un disc sau ascultata din fisiere audio, direct din computer.

Pentru a atinge aceste performante, SA-10 beneficiaza de o constructie complet noua, bazandu-se pe experienta dobandita pentru a produce playere ce ofera un sunet exceptional, dar cu aproape toate componentele interne reproiectate. Acest lucru a implicat inovatie si o gandire unitara, in demersul de a obtine cea mai buna calitate posibila pe o gama larga de formate audio.

Noul model este un player exceptional pentru discurile CD si SACD, dar in acelasi timp poate reda si fisierele audio hi-res, fie ca sunt scrise pe un disc DVD sau redate direct din computer si trecute prin circuitul de conversie digital-analog USB.

Pornind de la sistemul complet nou de transport al discului, alaturi de noua schema gandita pentru modul de conversie a semnalului audio din digital in analog, Marantz SA-10 beneficiaza de un design curat. Rezultatul cercetarilor si dezvoltarilor minutioase, precum si sesiunile indelungste de testare in camerele speciale de auditie. A devenit simptomatic modul in care Marantz produce aceste playere: in timp ce mereu urmareste sa obtina cele mai elegante solutii ingineresti, decizia finala este luata intotdeauna in camera de auditii. Totul are de a face cu o simpla fraza ce motiveaza compania in tot ceea ce face: “Because Music Metters”.

Totul incepe cu redarea discului CD

It starts with the disc Fie ca asclutam CD, SA-CD sau fisere audio scrise pe discuri de date, este vital ca orice player sa reproduca informatia cu cea mai buna acuratete posibila. Avem o metoda diferita de citire a discurilor, comparativ cu ceea ce se intampla pe o unitate utilizata in computer. In cazul SA-10, nu este timp de o rescanare a discului, in timpul redarii muzicii, si pastrarea informatiilor intr-un buffer, totul se intampla in timp real. Astfel, partea de transport a discului CD trebuie sa asigure din prima cele mai bune conditii de redare.

Multe playere CD sau SACD din generatia noua utilizeaza unitati DVD universale, de tipul celor dedicate computerelor, usurand astfel sarcina producatorilor de a dezvolta unitati dedicate redarii muzicii la cel mai ridicat nivel, pe suport CD sau SACD.

Acest nou tip de mecanism, promite un sunet de cea mai buna calitate, redat de pe discuri in format CD sau SACD. In plus, ofera si posibilitatea de a asculta muzica in format Hi-Res, de pe discuri DVD-ROM. Adica poti inregistra pe discuri DVD colectia de fisiere audio stocata in computer si apoi o asculti la CD Player. SA-10 poate reda fisiere FLAC la o rezolutie audio de la 32 kHz la 192 kHz pe 24-bit, DSD64 si DSD128, ALAC (Apple Lossless), AIFF si MP3.

CD-uri, SACD-uri si alte formate

Oricum, SA-10 merge mai departe si nu se opreste la redarea muzicii de pe discuri in format CD sau SACD. Este un extraordinar convertor digital-analog atunci cand asculti fisiere audio direct din computer sau daca vrei sa conectezi o alta sursa de muzica cu iesire digitala. Poti folosi intrarile digitale corespondente de pe SA-10.

Intrarile digitale – coaxial si optic – suporta fisiere cu rezolutie audio pana la 192kHz/24bit. Suplimentar, playerul vine si cu intrare USB-B asincron, pentru conectarea directa la computer. Aceasta intrate suporta fisiere PCM si DXD cu dampling la 384kHz/32bit, precum si DSD64, DSD128 si DSD256.

Asta inseamna ca SA-10 este capabil sa redea orice format audio de ultima generatie. Fisiere audio disponibile acum la multi vendori online, precum si muzica ultra rezoluta produsa de case specializate. Pe scurt, avem un player compatibil cu modul in care va fi redata muzica in viitor.

Ar mai fi de adaugat faptul ca, circuitul de intrari digitale este complet ecranat, astfel sunt atenuate interferentele cu alte componente conectate in sistem – in particular, atunci cand computerul este folosit ca sursa de semnal audio.

Mai mult decat un simplu DAC

Playerele CD (si chiar si amplificatoarele) cu DAC incorporat, ce pot fi folosite pentru ascultarea fisierelor audio din computer, nu reprezinta nimic nou. Intr-adevar, Marantz ofera deja cateva playere CD echipate cu intrari pentru DAC.

Cu toate acestea, SA-10 merge mai departe de atat si, asa cum ofera posibilitatea de a reda muzica de pe orice disc audio, si circuitul de conversie digital–analog a fost complet regandit, plecand de la tehnologia de conversie la nivel de 1-bit folosita de Marantz la playerele de varf anterioare. Vine cu filtre noi si functie upconversion a rezolutiei audio, astfel beneficiezi de o sulutie simpla si eleganta de a asculta muzica la o calitate extraordinara.

Marantz Musical Mastering:

MMM-Stream si MMM-Conversion

MMM DSD este principala cale prin care SA-10 se ocupa de sunetul digital: intrarile PCM si DXD au parte de upconversie la DSD 11,2 MHz folosind convertorul proprietar MMM-Stream inclus in player si apoi semnalele de inalta frecventa sunt procesate in analog prin convertorul MMM-Conversion, folosit in locul unui DAC conventional.

Circuitul MMM-Stream inlocuiest filtrele de oversampling utiliazate normal in conversia din digital in analog si permite integrarea filtrelor Marantz Musical Mastering. Aceste filtre sunt esentiale – unul ofera un raspuns lent si un impuls foarte scurt, celalalt permite un raspuns mediu pre impuls si un raspuns lung dupa impuls – de fapt se regasesc si pe SA-CD Player SA-11 si Network Player NA-11, dar aici beneficiaza de o rata de oversampling mult mai mare datorita conversiei la DSD11.2.

De fapt, sunt folosite doua osciloscoape pentru a asigura cea mai precisa up-conversie a semnalului de intrare, fie ca este de pe un disc sau dintr-o intrare digitala: esantionare de 44.1kHz regasita pe CD este multiplicata la 88.2kHz, 176.4kHz si asa mai departe pana la 11.2896kHz in timp ce semnalul de esantionat la 48kHz este multuiplicat ajungand la un maxim de 12.288kHz. Se obtine astfel o precizie maxima si pentru a evita nevoia de reesantionare de orice fel cand sistemul are de convertit de la 192kHz la DSD11.2.

Suplimentar, tot procesul de conversie este realizat acum in DSP (Digital Signal Processing) cu preciza rezolutiei la 32 bit.

Filtrare

Combinarea acestor tehnologii cu reducerea semnalului la 1-bit, imediat dupa aplicarea filtrului de oversampling si a modulatiei Sigma Delta, permite trecerea semnalului curat DSD, printr-un circuit de conversie in forma unui flux de pulsatii la frecvente foarte inalte si necesitand doar un filtru de inalta calitate pentru frecventele joase, cu rolul de a elimina frecventele inalte superflue si sa ofere cel mai curat semnal audio la iesirea din player.

De ce am dezvoltat totul in propriul laborator? Inginerii din echipa Marantz, au spus ca sesiunile indelungate de auditie au fost edificatorare: “Am sesizat diferente mari de calitate a sunetului in momentul in care semnalele PCM au fost convertite in DSD printr-un DAC neconventional si cand au fost trecute printr-un DAC conventional. Concluzia a fost ca trebuie sa dezvoltam propriul DAC pentru a obtine cea mai buna calitate a sunetului.”

“Aceasta experienta ne-a permis sa evaluam tot felul de circuite SDM si sa le optimizam pentru a obtine cel mai bun sunet.”

Aceeasi abordare a avut-o si echipa ce s-a ocupat de constructia filtrului DSD – analog, care are la baza cunoscutul modul Marantz HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Modules) in etajul de iesire, aici folosit pe o configuratie cu circuit diferential.

HDAM 

In aceeasi directie, chiar si iesirea semnalului pentru casti din player este optimizata. Pentru a obtine si aici un sunet de foarte buna calitate, sunt folosite module HDAM, construite integral din componente discrete.

Construit pentru a performa

Ca si perechea sa, amplificatorul integrat PM-10, si SA-10 este construit in acelasi regim, la cele mai inalte standarde posibile. Acelasi sasiu solid cu pereti dublati si placat in cupru pentru a izola perfect impotriva interferentelor mecanice si electrice. Carcasa este realizata din panouri solide de aluminiu, iar capacul are o grosime de 5 mm. De asemenea, ambele aparate se sprijina pe picioruse din aluminiu turnat.

Carcasa

Toate acestea pot parea elemente foarte complexe, precum si efortul depus in realizarea designului, dar in esenta, in centrul playerului SA-10 sta acel minunat circuit de conversie digital-analog, dezvoltat de inginerii Marantz pentru simplu motiv ca muzica chiar conteaza!

Fisa tehnica

Compatibilitate CD
CD / CD-R/RW / SA-CD / WMA / MP3 / AAC / SA-CD Text / ID3 Tag / WMA Meta Tag / AAC Meta data

Descarca

CD/SACD player Marantz SA10

CD/SACD player Marantz SA10_Quick_start_guide

Descarca (1.99M)

CD/SACD player Marantz SA10

CD/SACD player Marantz SA10_Manual

Descarca (2.07M)

No customer reviews for the moment.

Produse asemanatoare

(12 produse in aceeasi categorie)

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Sau Reset password