Noutati aflate azi de la BenQ si Denon

Scris de: Bogdan Stefanescu In: News La: favorite Aprecieri: 284

Noutati BenQ si Denon

BenQ

Presedintele BenQ declara ca „Noile noastre proiectoare depasesc cu mult standardele actuale de rezolutiei, gamei de culori si gamei dinamice, pentru experiente cinematografice HDR de ultima generatie

In caz ca nu stiati, BenQ, este lider in materie de proiectoare DLP 4K si a lansat recent o noua gama de proiectoare pentru home cinema, fiecare optimizat pentru a fi apt sa ofere un nivel ridicat de calitate in functie de mediul de utilizare. Tehnologia proprietara BenQ, HDR-PRO, da o profunzime superioara relevand detalii ascunse continutului HDR10+, HDR10 si HLG. Tot odata HDR-PRO imbogateste HDR-ul clasic cu ajutorul Local Contrast Enhancer si HDR Tone Mapping.

Cele trei noi proiectoare BenQ pentru home cinema, W4000i, W2710i si TK860i, poseda tehnologia HDR-PRO cu o dinamica a imaginii ridicata si functia Local Contrast Enhancer. Spectrul de culoare redat se ridica la standarde profesionale, ajungand pana la 100% DCI-P3.

Pe rand cele trei proiectoare se prezinta asa:

BenQ W4000i

  • BenQ W4000i - o minune cinematica Premium cu 4K HDR powered by BenQ 100% DCI-P3 CinematicColor™ si tehnologia HDR-PRO™ * tehnologie DLP * Luminozitate 3200lm * Rezolutie 4K UHD (3840×2160) * Aspect nativ imagine 16:9 * Sursa de lumina 4LED * Raport de proiectie 1.15 ~ 1.50 * Moduri imagine: 3D, Cinema luminos, Cinema, MOD FILMMAKER, MOD FILMMAKER HDR, HDR10, HDR10+, HLG, ISF zi, ISF noapte, Utilizator.

BenQ W2710i

  • BenQ W2710i - este perfect pentru detalii HDR in camere intunecate * tehnologie DLP * Sursa de lumina lampa * Luminozitate 2200lm * Rezolutie 4K UHD (3840×2160) * Aspect nativ imagine 16:9 * Raport de proiectie 1.13~1.47 * Moduri imagine: 3D, Luminos, Cinema luminos, Cinema, MOD FILMMAKER, HDR10, HLG, ISF zi, ISF noapte, Utilizator.

BenQ TK860i

  • BenQ TK860i - fiind un model ideal in camere mai luminoase * tehnologie DLP * Luminozitate 3300lm * Rezolutie 4K UHD (3840×2160) * Aspect nativ imagine 16:9 * Raport de proiectie 1.13~1.47 * Moduri imagine: 3D, Luminos, Cinema, Joc, Joc HDR, HDR10, HLG, Camera de zi, Sport, Utilizator.

Cele trei proiectoare BenQ vin dotate cu Android TV certificat de Google si Netflix preinstalat. Acest fapt este completat de o conectica audio video completa, de capabilitati wireless cat si de boxe incluse.

*******************************************************

DENON

Denon lanseaza castile in-ear true wireless PerL si Perl Pro.

DENON PerL si Perl Pro

Toata nebunia asta cu castile in-ear true wireless continua sa creasca in 2023 si piata are deja peste 100 de modele in oferta pentru noi ce nu putem sa traim fara sa ascultam muzica non-stop. Stau si ma intreb cand o sa explodeze bula asta si o sa lase numai cateva branduri in acest segment. In acest moment si pe piata descrisa mai sus, Denon iese pe piata cu doua modele PerL si PerL Pro si suntem extrem de interesati si curiosi cand importatorul Denon pentru Romania le va avea in oferta pentru a le testa si a vedea cum se comporta raportat la concurenta acerba pe care o au de la Sony, Bose, Apple si Sennheiser ca sa enumeram numai cativa.

Cele doua modele cu noise cancelling au preturi anuntate in U.S. de 199 USD (PerL) si 349 USD (Perl Pro) si arata aproape la fel, dar prezinta cateva diferente esentiale.

Caracteristici comune

Shared Features

Atat PerL cat si Perl Pro ofera aceste caracterstici:

  • Denon Sound Philosophy: PerL si Perl Pro sunt reglate de echipa Denon Sound Master sub supraveghierea lui Shinichi Yamauchi.
  • Masimo Adaptive Acoustic Technology (AAT): Dincolo de reglajul celor doua modele AAT duce lucrurile un pas mai departe oferind un profil unic de redare generand sunete si masurand sunete cu intensitate foarte mica numite Otoacoustic Emissions (OAEs), care sunt produse de urechia interna ca si produs secundar (byproduct) al amplificarii sunetelor. AAT utilizeaza un motor care invata singur sa creeze un profil unic de redare pentru o experienta optima a auditiei.
  • Bluetooth: versiunea 5.0 (PerL), versiunea 5.3 (PerL Pro)
  • Immersion Mode: Basul poate fi ajustat in functie de stilul muzicii ascultate bazat pe propriile preferinte.
  • Transparency/Social Mode: Social Mode permite sunetului din exterior sa fie audibil astfel incat sa poti purta o discutie scurta sau sa ai cunostinta de ce de intampla in jurul tau.
  • Environmental Protection: Clasificate IPX4 ca sa reziste si celui mai intens antrenament sau sa poata fi prinse in ploaie.
  • Comfort si Fixare: Denon asigura 4 marimi se suporti intra-auriculari ( foarte mici, mici, medii si mari) si doua aripioare (curios de ce sunt si cum sunt) pentru a ne asigura ca atat PerL cat si PerL Pro se potrivesc confortabil in urechi.
  • Onboard Controls: Atat PerL cat si PerL Pro au capabilitati de control customizabile cat si functia Auto Power On/Off.
  • Denon Headphone App: Aplicatia asigura accesul la functiile AAT, controlul asupra experientei sonore ajustand EQ-ul, Immersion Modes si schimband intre Noise Cancelling si Social Mode.

Diferente

Modelul PerL

Modelul PerL

Desi modelul PerL este cel entry-level incapsuleaza pe langa cele enumerate mai sus inca cateva caracteristici foarte utile:

  • Active Noise Cancelling: Practic blocheaza sunetul din exterior si distractiile generate de el ca sa te poti concentra cu usurinta pe muzica pe care o asculti.
  • Quick Switch: Comutati cu lejeritate intre cele doua surse conectate.
  • Voice Calling: 2 microfoane (unul pe fiecare casca) sunt prevazute pentru apeluri.

Modelul PerL PRO

Modelul PerL PRO

Acestea prevad caracteristicile modelului anterior dar ridica stacheta cu urmatoarele fineturi:

  • Dirac Virtuo/Spatial Audio: Dirac Virtuo™ pentru casti cu Bluetooth care  imbunatateste standardul continutului stereo intr-o experienta de ascultare imersiva. Sunetul este redat in asa maniera incat "pare" redat dintr-o pereche de boxe din fata ascultatorului nu asa cum suntem obisnuiti sa fie redat din casti. In plus, filtrarea este folosita pentru a elimina rezonantele nedorite, astfel incat sunetul sa fie curat si clar.
  • Adaptive Active Noise Cancelling and Transparency: AANC ajusteaza automat sunetul redat de casti in functie de zgomotul mediului exterior in timp ce functia Transparency poate fi utilizata pe a regla nivelul acestuia.
  • Qualcomm aptX: Snapdragon Sound cu tehnologia Lossless Qualcomm aptX  pastreaza continutul ascultat original integral, bit cu bit, rezultand o redare a acestuia identica cu inregistrarea originala.
  • Stay Charged: PerL Pro ofera opt ore de viata castilor per incarcare. Caseta mai are inca trei incarcari pentru casti si poate fi incarcata si wireless.
  • Voice Calling: Qualcomm aptX Voice combina opt microfoane (4 pe fiecare parte/2 pe fiecare parte sunt bone-conducting) pentru a sustine o captare clara a vocii si claritatea sunetului.
  • Bluetooth Multipoint: Acest lucru permite utilizatorului sa conecteze PerL Pro la doua dispozitive sursa compatibile Bluetooth in acelasi timp. Aceasta functie face comutarea intre surse foarte facila si fara sa mai fie necesar re-pairing.

PerL PerL Pro
Marime difuzor
10mm 10mm
Tip difuzor
Dynamic, low distortion Ultralow-distortion triple-layer titanium diaphragm dynamic driver
Raspuns in frecventa
20Hz - 20kHz 20Hz - 40kHz
Spatial Audio Nu Da (Dirac Virtuo)
Aptx Lossless Nu Da
Head Tracking (for spatial audio) Nu Nu
Bass reglabil
Da, cand in Immersion Mode Da, cand in Immersion Mode
Numar de microfoane
2 4 on each side, including 2 bone conducting
aptX Voice pentru Super Wideband Calls Nu Da
Versiune Bluetooth
5.0 5.3
Bluetooth Codecs AAC, SBC, aptX AAC, SBC, aptX, aptX Adaptive, aptx Lossless
Bluetooth Quick Switch  Da Da
Bluetooth Multi-point Nu Da
Battery Life (Casti) 6 ore 8 ore
Battery Life (Carcasa) 24 ore 32 ore
Incarcare rapida
18 min = 1-ora playback 5 min = 1-ora playback
Timp total incarcare carcasa
2 ore 1 ore
Incarcare Wireless
Nu Da
Greutate Earbud
7.1 grame 8.6 grame
Greutate Carcasa
47.4 grame 55.5 grame

Comparatie

Ce este inclus in ambele cutii PerL si in cel PerL Pro:

  • Castile,
  • Carcasa de incarcare,
  • 4 marimi de Ear Tips,
  • aripioarele de fixare,
  • cablu de incare USB-A la USB-C.

pachet per cutie

Disponibilitate si pret - in momentul acesta sunt disponibile pe site-ul Denon in cantitati limitate la preturile de 199 USD (PerL) si 349 USD (Perl Pro). In urma discutiilor cu importatorul pentru Romania a brandului DENON, discutii neoficiale, este destul de probabil ca din toamna acestui an sa fie disponibile la vanzare la preturi care vor fi comunicate ulterior.

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata January February March April May June July August September October November December

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Sau Reset password