AV Receiverele MARANTZ 2020 seria SR compatibile 8K

Scris de: Bogdan Stefanescu In: News La: favorite Aprecieri: 1470

AV Receiverele MARANTZ 2020 seria SR compatibile 8k

Marantz 7015

                Marantz 7015 Photo: Marantz SR7015 (Marantz)

Marantz si-a anuntat gama pentru anul 2020 de AV receivere compatibile 8K din seria SR, schimband si codurile de produs in terminatii cu 15 (ex. SR7015)

Toate noile modele din seria SR 2020 au capabilitati extinse fiind astfel pregatite pentru surse de intrare 8K, oferind si cele mai noi tehnologii pentru portul HDMI, incluzand si o capabilitate de rata de refresh variabila (VRR) si un mod auto cu latenta scazuta prevazuta pentru jocuri.

Daca tot am pomenit cuvantul jocuri traducem capabilitatile portului HDMI (v2.1, rata de transfer 40Gbps si eARC) prin faptul ca pot face video stream pass through la 4K/120Hz. Noile PS5 si Xbox Series X vor profita la maxim din asta cand sunt conectate la un TV si vor trece automat in modul GAME cu un raspuns mult mai rapid. Tot aci trebuie mentionate si Auto Low Latency Mode (ALLM) si Quick Frame Transport (QFT), fiecare fiind conceput pentru a reduce lag-ul si a imbunatati experienta generala.

In plus, pentru noile modele exista suport pentru Atmos si DTS:X, formate surround object-based. Urcand de la SR5015 spre SR8015 se adauga pe rand suport pentru IMAX Enhanced, Auro-3D și DTS:X Pro.

Seria SR este proiectata pentru a adauga mai multa putere si experienta imersiva pentru home-theater, muzica si jocuri, incepand de la 7 canale amplificate la SR5015 si 180W/ch. Urmatorul fiind SR6015 cu 9 canale amplificate, 185W/ch si capacitati de procesare de 11.2 canale adaugandu-se si certificarea IMAX Enhanced. SR7015 are tot 9 canale amplificate si capacitati de procesare de 11.2, dar la 200W/ch apare cel de al doilea display si capabilitati Auro 3D. Ultimul dar nu cel din urma, SR8015 are 11 canale amplificate la 205W/ch cu capabilitati DTS:X Pro (dupa update).

Alta caracteristica a tuturor modelelor este HDAM (Hyper Dynamic Amplification Module), tehnologie proprietara Marantz, ce ofera o fidelitate optima si o plaja dinamica crescuta pentru fisierele de tip Hi-Rez si capabilitatea de a conecta la receiver boxe cu impedanta scazuta, de unde rezulta ca poate fi folosita impreuna cu seria SR o varietate mai mare de boxe. In plus, la toate modelele superioare lui SR5015 exista un mod numit "Pre-Amplifier" care ofera o toleranta crescuta a nivelurilor de clipping, deconectind amplificatoarele interne si folosind receiverul ca pe un simplu procesor cu boxele conectate la amplificatoare externe. In acest mod va rezulta o folosire cu o temperatura mult mai scazuta a echipamentului.

Exista si suport implementat pentru HDR10+ cu metadate dinamice in format HDR si Quick Media Switching care permite schimbarea instantanee a frame rate-ului pentru a elimina screen blackout. De asemenea, toate modelele accepta si HLG (Hybrid Log Gamma) si Dolby Vision precum si 4:4:4 Pure Colour subsampling si BT.2020 pass-through.

Sistemul integrat HEOS permite conectarea cu orice alt echipament compatibil HEOS din casa, permitand o experienta audio multiroom. Seria SR poate reda fisiere audio MP3 si Hi-Res de pana la 24 de biți /192-kHz intr-o varietate mare de formate inclusiv fisiere WAV, FLAC, ALAC și DSD 2.8 / 5.6 MHz.

Accesul la muzica diverselor servicii de streaming precum Spotify, Amazon Music HD, TIDAL, TuneIn Internet Radio si multe altele este foarte facil. Utilizatorii pot de asemenea sa redea muzica de pe medii de stocare cum ar fi device-uri smart sau servere media si NAS-uri personale.

Fanii de vinil sunt inclusi si isi pot conecta pick-upul la intrarea phono de la oricare dintre AVR SR, care prezinta un amplificator fono avansat cu modulele Hyper Dynamic Amplifier care se suprapun peste circuitele integrate traditionale.

Toate modelele sunt dotate cu tehnologia Audyssey Room Calibration, astfel incat proprietarii pot optimiza iesirea fiecarui canal pe baza analizei audio a boxelor, inclusiv a subwooferelor. Se utilizeaza pana la opt masuratori pe boxa cu ajutorul microfonului furnizat, iar filtrele digitale precise sunt utilizate pentru a calibra fiecare canal pentru un raspunsul corect al frecventei si al raspunsului, pe baza arhitecturii camerei.

SR5015 utilizeaza Audyssey MultEQ XT, in timp ce SR6015, 7015 si 8015 fac upgrade la MultEQ XT32, care adauga Low Frequency Containment folosind algoritmi psihoacustici avansati pentru a oferi un echilibru al frecventelor joase sporit. Exista de asemenea, Audyssey Sub EQ HT, care asigura adaptarea individuala a DSP-ului fiecarui subwoofer intr-o configuratie unde sunt folosite doua subwoofere.

In cele din urma, Dual Speaker Preset Memory permite utilizatorilor sa comute fara probleme intre doua setari separate de difuzoare calibrate - poate sa ajusteze o varietate de scenarii de redare.

   1. 7.2.4 cu crossover la 80Hz cu subwoofere active si Dolby Atmos si

   2. Muzica stereo doar pe cele doua canale stanga dreapta, fara subwoofere si fara crossover activ.

Daca toate aceste optiuni par foarte multe si suna descurajant sa te apuci sa le faci, Marantz a inclus un Set Up Assistant care ofera instructiuni pas cu pas, inclusiv pentru procesul de calibrare a camerei Audyssey.

Marantz SR8015 arata uimitor. Photo: Marantz SR8015 (Marantz)

                                                 Marantz SR8015 arata uimitor. Photo: Marantz SR8015 (Marantz)

Marantz 8015 panoul din spate cu conexiuni.

                                                 Marantz 8015 panoul din spate cu conexiuni. Photo: Marantz SR8015 (Marantz)

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata January February March April May June July August September October November December

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Sau Reset password