Cronica "Where Eagles Dare" dpdv MNeu

Scris de: Mugur Neuman In: Film La: favorite Aprecieri: 203

Azi dpdv MNeu ne vorbeste despre "Where Eagles Dare".

WHERE EAGLES DARE

De ce este acest film considerat iconic ?

Pana la WHERE EAGLES DARE, filmele de razboi americane evitau sa expuna explicit pe ecran ranile cauzate de arme de foc, injunghieri, strangulari. In 1968, regizorul Brian Hutton schimba radical regulile jocului. Avem practic primul film "commando" pe marele ecran. Succesul filmului a fost unul urias, in sfarsit publicul american vedea violenta full color pe ecran Cinemascop de 7 metri, iar sunetul sporea delirul. Burton si Eastwood intruchipau doi ofiteri de informatii insarcinati sa extraga un document nazist continand numele agentilor care faceau joc dublu pe teritoriul Angliei.

Ritmul filmului, cei doi agenti au o singura secventa fara actiune, decorul care mai tarziu a inspirat filmele gen "shooter", coloana sonora memorabila semnata de Ron Goodwin (un titan al muzicii americane de film), au fost ingredientele care au permis productiei sa ruleze un an in cinematrografele din SUA.

Apoi... 55 de ani la televiziunile generaliste din toata lumea, inclusiv in lagarul comunist, desi eroii erau agenti "imperialisti" MI6 si SIS, dusmani de moarte ai serviciilor de securitate comuniste.

Steven Spielberg il considera cel mai bun film de razboi al vechiului Hollywood.

Este filmul care a facut puntea intre vechiul si noul film de actiune la cinema.

Coloana sonora considerata de The Times intre primele 10 ale tuturor timpurilor.

Where Eagles Dare

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata January February March April May June July August September October November December

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Sau Reset password