Cronica "SPUTNIK" dpdv MNeu

Scris de: Mugur Neuman In: Film La: favorite Aprecieri: 346

Azi dpdv MNeu ne vorbeste despre SPUTNIK.

SPUTNIK

Scoala rusa de efecte speciale pentru film este practic umar la umar cu maestrii de la Hollywood. Diferenta o face maturitatea artistica. Dornici sa-si arate priceperea, artistii rusi satureaza produsul, supraliciteaza. Americanii au invatat in ani ca adevarata arta este ca privitorul sa nu sesizeze jocul camerei, montajul, partea de VFX. Rusii sunt la etapa in care fac parada cu mijloacele de exprimare a povestii, coregrafia camerei, montajul si efectele speciale devenind subiect in sine, atragand atentia privitorului.


THE SPUTNIK este un "Alien" care aduce cateva elemente originale in scenariu. Bine realizat, imbratisand toate stereotipurile americane, in primele minute reuseste sa fure audienta. Pe masura ce timpul trece, spectatorul incepe sa sesizeze diferenta de clasa. Monstrul este onorabil, dar nu concureaza pradatorul imaginat de artistul Giger pentru "Alien", actorii joaca, dar rusa nu are efectul limbii engleze pe ecran, show-ul este muncit, dar nu are naturaletea celui american.


Avem asadar o onorabila replica de categorie 1A a unui produs made in SUA.

SPUTNIK

SPUTNIK

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata January February March April May June July August September October November December

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Sau Reset password