Ghid pentru un Home Theater de Lux - partea 3

Scris de: Bogdan Stefanescu In: Home Cinema La: favorite Aprecieri: 978

Importanta fotoliilor si canapelelor

home theater seating


Fotoliile si canapelele sunt o componenta foarte importanta din intreg setup.


Foarte multa lume uita sau “uita” de acest aspect important la inceputul proiectului si trebuie tinut cont de el din trei puncte de vedere: design, buget si confort.


Fotoliile si canapelele pot fi foarte costisitoare cum la fel se intampla cu multe elemente din casele noastre si sunt motive obiective pentru aceste costuri foarte variate.


Este foarte important ca fotoliile si canapele sa fie foarte comode in home theaterul dumneavoastra. Nu cred ca cineva isi doreste sa puna filmul pe pauza ca sa isi dezmorteasca picioarele.


Intrebarile esentiale pe care trebuie sa ti le pui in ceea ce priveste  fotoliile si canapele sunt acestea:

  • Vrei sa ai niste fotolii dedicate pentru home theater sau mai curand niste sofale comode?
  • Cati oameni vrei sa stea in home theater? => numarul de locuri
  • Vrei sa fie mai multe randuri? Daca da, va exista o diferenta de nivel de minim 25 de cm si o distanta minima de 45 de cm intre locul din fata si cel din spate.
  • Vrei ca fotoliile sa fie stil recliner, vrei ca sa fie motorizat sau manual? Daca este motorizat poate avea unu, doua sau trei motoare pentru diverse pozitii.
  • Ce alte accesorii iti mai doresti aferente fotoliilor?  Suport de pahare, incalzire, racire, lumini, diverse tipuri de masute, porturi de incarcare pentru telefon, laptop sau tableta si nu in ultimul rand un mini frigider pentru doua – sase cutii de suc sau bere!
  • Materialul folosit este si el extrem de important ca si personalizarea fotoliilor care poate sa le transforme in adevarate opere de arta.


In termeni bugetari pentru fotolii dedicate home theater preturile, per bucata, incep in jurul valorii de 3000 lei si pot urca, in functie de cele expuse mai sus, pana la 45.000 de lei. O buna modalitate de a face comparatia intre ele ar fi sa comparam un scaun de Logan si unul de Ferarri.

Data viitoare despre formate audio si siteme de sunet.

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata January February March April May June July August September October November December

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Sau Reset password