Proiector long throw vs Proiector ultra short throw

Scris de: Bogdan Stefanescu In: Home Cinema La: favorite Aprecieri: 1047

Proiector long throw vs Proiector ultra short thow

O sa va detaliez diferentele si beneficiile unui tip de proiectror fata de celalalt.


O sa facem acest lucru intre proiectorul long throw Epson TW9400 si Epson UST LS500. Epson TW9400 este preferatul nostru  fiind, de departe, cea mai buna alegere in categoria lui de pret. Epson LS500 este si el o buna alegere in categoria lui de pret. 

Acum cum le avem pe amandoua instalate si cum deja le avem de cateva luni o sa va spun diferentele dintre ele.

Ambele au cate un set de beneficii foarte clare dar pe care sa il alegi cand te gandesti sa iti alegi echipamentele cele mai potrivite pentru set-up-ul si camera ta?

Mai intai o sa va spun avantajele unui proiector UST.

  • Primul beneficiu si probabil cel mai important este ca un ecran de proiectie este mai mare decat ecranul unui televizor mare si mult mai ieftin fata de acesta.
  • Al doilea beneficiu important este distanta de proiectie. Proiectand pe un ecran ALR UST de 100 de inch, proiectorul este montat sub ecran la cateva zeci de centrimeti de perete si la cativa centrimetri sub ecran. Nu trebuie chiar sa fi instalat zeci de proiectoare ca sa iti iasa din prima.
  • Poate fi montat intr-o camera mica, nu trebuie montat pe tavan, nu sunt necesare cabluri HDMI lungi si evident foarte scumpe si nimeni nu trece prin dreptul fluxului luminos daca se plimba prin camera. Aceste avantaje fac un proiector UST mai tentant pentru cei ce sunt la inceputul relatiei cu proiectoarele poate si din cauza ca daca esti norocos instalarea dureaza cam cat o instalare de televizor.
  • Un alt avantaj este ca are o sursa de lumina laser si durata de viata este de cam 20.000 de ore fata de celalalt care are o durata de viata de circa 3.000 de ore.
  • Alt avantaj este ca se imperecheaza foarte bine cu ecranul ALR dedicat UST de 100 de inch. Daca nu stiti cum functioneaza un ecran ALR acesta reflecta lumina de sub nivelul lui (care vine de la proiector) si respinge lumina de deasupra lui si funcioneaza bine intr-o sufragerie unde exista ferestre si multa lumina ambientala (in special cea dinspre corpurile de iluminat montate in tavan).
  • Un avantaj mic, dar important pentru unii dintre noi, este ca are difuzoare incorporate si functioneaza acceptabil daca nu ai un sistem de sunet instalat deja.



Dupa atatea beneficii enumerate ai putea spune ca proiectorul UST Epson LS500 este cel mai bun in toate privintele si pentru care motiv in lumea asta ne-ar interesa un alt tip de proiector cum ar fi Epson TW9400.

  • Cel mai mare dezavantaj ar fi pretul!  Epson UST LS500 este binisor mai scump decat Epson TW9400 cam cu 20% daca nu cu 40% depinzand de unde il cumperi.
  • Da, LS500 este mult mai luminos fata de TW9400 dar reproducerea culorilor este mai deficitara.
  • Un alt punct in minus ar fi ca LS500, spune producatorul, poate sa "presteze" pe un ecran de pana la 130 de inch, noi spunem ca "presteaza" binisor pe cel de maxim 100 de inch. TW9400 poate umple cu usurinta si fara lipsuri de vre'un fel un ecran de 2.35:1 de 120 de inch.
  • Ceea ce, in setul de avantaje si anume distanta de proiectie, era un punct forte se traduce aici prin doua dezavantaje. Acestea sunt: mobilierul pe care este asezat LS500 trebuie sa fie suficient de adanc si suficient de departe de perete mai ales daca te orientezi inspre un ecran mai mare de 100 de inch. Asa ca daca te intereseaza LS500 trebuie sa faci putin research ca iti dai seama la ce distanta de perete trebuie pus (pentru 100" circa 48 cm). Daca ai un sistem audio boxa centrala care este sub ecran nu mai are loc de proiector asa ca trebuie sa iti faci un mobilier la comanda ca le potrivesti pe amandoua intr-o pozitie relativ corecta, acesta fiind al doilea impediment major.
  • Un alt minus notabil il vei resimtii atunci cand vrei, si sigur vrei, o imagine sharp si un nivel de negru absolut decent. LS500 fata de TW9400 sta simtitor mai prost cu sharp-ul pe colturile ecranului si nivelul de negru nu este nici macar pe aproape fata de acesta.
  • Un dezavantaj ar mai fi in cazul in care este folosit un ecran rulabil motorizat pentru LS500, acesta va flutura in cazul celei mai mici adieri de curent sau aer conditionat prin camera si imaginea se va misca notabil.



Asa ca, ce parere ai si ce tip de proiector te intereseaza pentru set-up-ul tau?

Discutia este deschisa!

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata January February March April May June July August September October November December

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Sau Reset password